אביב, בן רבקה ויצחק, נולד ביום כ”ט באדר א’ תשי”א (6.4.1951) בבת-ים. עד שנתו העשירית למד בבית-הספר “ראשונים” בבת-ים, וכשעברה המשפחה לחולון למד בבית-הספר הממלכתי על-שם גורדון. ילד חביב היה, עליז ויפה תואר. מנעוריו היה חניך בתנועת “השומר הצעיר” ונחשב שחיין מעולה. כשסיים את לימודיו בבית-הספר העממי, הוענקה לו מלגה ללימודים במוסד החינוכי בקיבוץ מזרע. שם התגלו כישרונותיו האמנותיים והוא עיצב עבודות-מתכת אמנותיות ועסק בגרפיקה, שהייתה שטח שרצה להתמחות בו וראה בו את ייעודו. בתקופת מלחמת ששת הימים היה אך נער ואחיו הבכור שירת בצה”ל. אז כתב אל אמו: “מלחמה כעת, כל החברים במשק מגויסים והפיקוד במשק עבר לנוער. אולם אם את מפחדת להישאר לבדך, אני טס הביתה לשמור עליך”. על כך ענתה לו אמו: “בשומרך על המולדת אתה שומר גם עלי”.
אביב גויס לצה”ל בתחילת נובמבר 1969 והתנדב לשרת בסיירת “שקד”. אחרי שעבר את האימון הבסיסי בסיירת, השתלם בקורס קשר ועבר לנח”ל.
לאחר תקופה של שירות מסור ללא-רבב שוחרר אביב והוצב ביחידת מילואים. עם השחרור חזר אביב למשק ולעיסוקים האהובים עליו – מסגרות וגרפיקה. סיפרה עליו גיסתו, רותה: “אביב, אחיו הקטן והאהוב של בעלי, היה אחד האנשים התוססים שהכרתי. כשהיה פוקד את ביתנו היה הבית לובש רוח צעירה ועליזה… אביב היה נער יפהפה, תמיר ובעל עינים כחולות, חכם ומוכשר… הוא אך הגיע לגיל שכישרונותיו החלו לשאת פרי”. אביב נשא את חברתו, אתי, ארבעה חודשים לפני שפרצה מלחמת יום-הכיפורים ועבר להתגורר עמה בירושלים. השנים תכננו לנסוע לארצות הברית, כדי ללמוד שם גרפיקה ועיצוב-פנים. בתקופה שעשה בירושלים התפרנס מעבודות שונות, והיה גם סבל ואח בבית חולים. כחודש לפני שיצאו לנסיעה המיוחלת עברו בני הזוג להתגורר עם האם בחולון. כשפרצה מלחמת יום-הכיפורים לא חיכה אביב לצו הקריאה. הוא השאיר על שולחנו פתק לאמו: “אמא, לא יכולתי לחכות שיבואו לקרוא לי והלכתי”. הוא הצטרף ל”כוח נתי” ועלה עם אנשיו לרמת-הגולן כמש”ק קשר בנגמ”ש פיקוד. במהלך הקרב של הכוח ליד כפר נסג’, ביום ט”ז בתשרי תשל”ד (12.10.1973) נפגע נגמ”ש הפיקוד ואביב נהרג. הוא הובא למנוחת-עולמים בבית-העלמין בקרית-שאול. השאיר אחריו אישה, אב, אם ואח. לאחר נופלו הועלה לדרגת סמל.
מפקד היחידה כתב למשפחה השכולה: …”אביב ז”ל שירת ביחידת שריון ושימש מש”ק קשר בנגמ”ש פיקוד. בזמן אשר יקירכם שירת אצלנו הוכיח את עצמו כלוחם, כאדם וכבעל מקצוע. בשמי ובשם כל חיילי היחידה הנני מביע את צערנו העמוק והננו משתתפים באבלכם על מות יקירכם”.
דברים לזכרו של אביב כלולים בספר שהוציאה החטיבה לאור לזכר חלליה במלחמת יום-הכיפורים.